zaterdag 21 juli 2012

Opruimen


Je kan je kamer opruimen, je kan het huis opruimen, je kan je werkplek opruimen, maar je kan ook alles in je hoofd opruimen. Vergeet hierbij niet dat als het in je hoofd niet opgeruimd is, het opruimen van je omgeving niet gaat. Andersom geldt dit ook: als je omgeving niet opgeruimd is, lukt het je ook haast niet om je hoofd leeg te maken.

Je omgeving opruimen

Veel mensen vinden niks fijner dan een opgeruimd huis. Veel mensen kunnen niet werken in een slordige werkplek. Toch komen we in deze tijd vaak tijd te kort om alles schoon en netjes te houden.

Hierbij speelt ook nog eens het feit dat we allemaal een andere definitie hebben van wat opgeruimd is. Voor de een is een ruimte waarin gestofzuigd en gestoft is meer dan genoeg. Voor de ander moet ook alles afgenomen worden met een vochtig doekje, moeten de meubelen aan de kant en er moet gedweild zijn.

Dit verschil in definitie maakt het ook moeilijk als je samen met iemand wilt opruimen. Als je dit doet, is het verstandig dat je eerst samen bespreekt wat je precies gedaan wil hebben en ook hoe je dit gedaan wilt hebben. Het beste kun je alles een keer samen doen en daarna, voor de volgende keren, de taken verdelen.

Alles in je hoofd opruimen

We moeten zoveel doen op een dag en we krijgen elke minuut een heleboel informatie binnen. Als je hierbij stilstaat, is het hartstikke logisch dat onze hoofden wel eens overlopen en we er geen rust in kunnen krijgen.

Deze stroom van gedachtes kan je compleet uitputten en als je dit vaker hebt raad ik je zeker aan om minstens een keer per week tijd te maken om iets compleet ontspannends te doen. Je kunt gaan mediteren, je kunt naar de masseur gaan, je kunt lekker in bad gaan of je kunt een goed boek lezen. 

Eigenlijk is het het beste als je sowieso regelmatig iets ontspannends doet.

Er zijn verschillende therapeuten die je kunnen helpen als je echt te veel in je hoofd hebt zitten. Een daarvan is de masseur. Een goede massage maakt je hoofd helemaal leeg en geeft je nieuwe kracht. Ook kunnen de coach en psycholoog je helpen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten